Jaktkläder för dam och herr

Jag om min man är inbitna jägare. Varje höst blir det älgjakt och vi försöker också jaga lite rådjur och hare emellanåt. Vi gillar verkligen jakten och att ha detta intresse tillsammans. Nu har vi också hittat en webbshop som säljer jaktläder i dam och herr storlekar. Det är inte så vanligt att det finns något större sortiment av jaktkläder för tjejer. Och att de i stort sett har samma sortiment av jaktkläder för båda könen är väldigt sällsynt.

Nu är det inte så att min man och jag strävar efter att ha likadana kläder. Men det är väldigt bekvämt att vi kan handla våra jaktkläder på samma ställe.

Våra nya jaktkläder

I höstas bytte vi ut både våra jaktjackor och jaktbyxor. Nu har vi smidiga stretchkläder som gör att vi kan röra oss tystare. Själva materialet är också tystare vilket är bra när vi jagar rådjur. Vid älgjakten är det inte lika viktigt eftersom vi då sitter stilla på pass.

Jag vet inte om det berodde på våra nya jaktkläder eller om det bara var en slump. Men både gubben och jag sköt varsin älg den första jaktdagen i höstas. Gissa om vi firade efteråt!

Inte bara jakt

Det som är så himla bra med våra nya jaktkläder är att de kan användas även vid annat friluftsliv. Jag drar på mig mina jaktbyxor även när jag ska ut med hunden eller leka med barnbarnen i skogen. Fantastiskt skönt att inte behöva köpa många uppsättningar kläder.

Ibland är vi ute och vandrar i skogen och även då passar våra nya kläder perfekt. Det är ingen större skillnad mot vandringskläder förutom att det kanske finns fler fickor både i jackan och byxan.