Att operera sina intimaste delar

För mig känns det konstigt att tänka sig att operera sina intimaste delar om det inte är sjukdom eller skada som gör att det måste bli en operation.

Men många plastikkirurger och skönhetskliniker erbjuder intimkirurgitjänster. Jag hoppas innerligt att personer som gör sådana ingrepp inte gör det för att någon annan tycker att det behövs. Sådana operationer skall göras för att personen själv upplever att något inte är bra och att hen har besvär av detta.

Vad görs då för intimkirurgiska ingrepp?

Vad jag förstår kan det handla om att förminska blygdläppar eller göra slidan tajtare. Även klitorislyft kan göras, även om jag inte vet exakt vad det innebär.

Män kan också operera sina intimare delar. Oftast handlar det om omskärelse eller vårtor runt ollonet.

Intimkirurgitjänster – vart vänder man sig?

Att göra ovanstående operationer är oftast inte medicinskt motiverat så därför får man bekosta operationen själv. Söker man på intimkirurgi eller plastikkirurgi så hittar man mängder av kliniker som gör denna typ av operationer.

Om det rör sig om en förlossningsskada kan man oftast få detta åtgärdat i den vanliga sjukvården. Men där görs inte alls så många liknande operationer, så många vänder sig ändå till en privatklinik eftersom resultatet kan bli så mycket bättre om man hittar rätt kirurg.

Vad ska man tänka på?

Är du ung, tänk dig för lite extra. Kroppen ändrar sig med åren och är det endast ett kosmetiskt ingrepp så kanske du också ändrar dig angående hur ditt underliv ser ut. Ta noga reda på vem som ska operera och sök all information du kan få om den läkaren. Det finns tyvärr oseriösa kliniker och de vill givetvis gå med vinst och bryr sig ibland inte så mycket om sina patienter.

Kolla upp vad som ingår

Det är viktigt att kolla upp vad som ingår i operationen. Efterbehandling? Omläggning? Vad händer om du får komplikationer? En privat klinik är inte alls som en offentlig sjukvårdsinrättning, så det är viktigt att ha helt klart för sig vad som ingår och ev inte ingår.