Pärlor med bokstäver

Vill du göra vackra smycken av pärlor med bokstäver? Egna smycken är alltid roligt och kreativt att göra och sysselsätter stora som små. Något som kan vara bra att göra tillsammans med de mindre barnen är halsband och armband som innehåller pärlor med bokstäver så att dom kan lära sig sitt namn eller ett ord genom pärlorna. När dom har sitt armband på sig så ser dom bokstäverna varje dag och kan lära sig det som står, oavsett om det är deras namn eller kanske ett ord eller ett par ord som pärlorna bildar. Det är både inspirerande och lärande. Sedan kan barnen få byta/låna armband med varandra för att lära sig fler ord.

Ord med pärlor

För att göra egna armband med bokstavspärlor som bildar ord så behövs en del verktyg och också om du ska göra andra smycken. Det kan vara bra att ha ett gäng olika tänger som till exempel en rundtång, näbbtång och avbitartång. En annan sak att tänka på är att det blir lättare att hitta bland pärlorna med bokstäver om dessa är uppdelade i de olika bokstäverna. Ha en liten kopp eller skål för varje bokstav och sortera dom i bokstavsordning så går det fort att hitta pärlorna med rätt bokstäver. Skriv barnets namn eller något ord med hjälp av bokstavspärlorna.

Sortera pärlorna med bokstäver

När du har sorterat dina pärlor med bokstäver kan du skaffa en liten matta (pärlmatta) som ska hindra pärlorna från att rulla ner på golvet. Det finns så många olika pärlor att välja mellan så det kan bli lite snurrigt ibland när man ser allt. När man gör armband eller halsband med bokstavspärlor så brukar man vanligtvis ha andra pärlor också. Om man väljer att ha en färg bara och så pärlorna med bokstäver, eller om man köper en pärlmix med många olika färger är så klart en smaksak.

Kommentarer är stängda.