Arbetskläder för vår och sommar

Nu äntligen börjar det närma sig den där härliga perioden på året igen då även vi nordbor kan ta av något lager med kläder och få njuta en stund av både värme och ljus. De allra första tecken på vår brukar vara att våra bin kryper ut ur sin kupa och börjar flyga iväg för att samla nektar och pollen. Dom rensar ur sin kupa för att göra sig av med alla döda kamrater efter vintern och några arbetsbin flyger runt för att leta efter mat. Ett annat säkert tecken på att våren närmar sig är att det kommer annonser för arbetskläder för vår och sommar. Eftersom jag arbetar i branschen som inköpare så är det nog bara jag som ser detta som ett vårtecken.

Anpassade arbetskläder

Det är viktigt för den som jobbar i ett yrke där det finns lag på arbetskläder att det finns lite olika typer av kläder att välja bland, där kommer min roll in i det hela. Jag försöker att hitta bra och funktionella arbetskläder för hela året men indelade i årstiderna höst och vinter, vår och sommar (inte helt oväntat). En som arbetar på höga höjder som kanske takläggare behöver en viss typ av kläder både när det är kallt och när det är varmt. Ett plåttak mitt på dagen kan du i princip steka ett ägg på, så varmt är det och det är något jag som inköpare måste ta hänsyn till så att personen kan sköta sitt arbete på bästa sätt.

Arbetskläder för kvinnor

Att jobba som inköpare för just arbetskläder är något som jag finner väldigt tillfredsställande. Det är många framförallt kvinnor som efterlyser funktionella arbetskläder då utvecklingen på detta har varit helt eftersatt. Men nu tycker jag nog att kvinnor har ganska mycket olika arbetskläder att välja bland om jag jämför med för 15 år sedan. Så det går sakteliga framåt.