Löparshorts för dam

För dig som är kvinna och kanske lite ny inom löpning så kanske det låter lite överdrivet att ha särskilda löparshorts för dam. Varför går det inte lika bra att springa en löptur i vanliga shorts, kanske inte just jeansshortsen som är ganska stela men vanliga mjuka shorts. Självfallet beror det på vad det är för typ av shorts du har hemma, det kan absolut gå jättebra att löpa i ett par ”vanliga” shorts, likväl som det går att rida eller cykla i ett par mjuka byxor. Men så är det alltid det där ultimata som man vill uppnå för att kanske slippa att få skav, eller när det gäller ridning, både slippa att få skav av sömmar men också för att byxorna kanske är för hala så du åker runt i sadeln.

Hitta rätt löparshorts

Fokus ligger väl vanligtvis på skor, vilket så klart är otroligt viktigt då ett felaktigt val av löparskor kan ge problem i knän, rygg och fötter. Men ett par löparshorts är ändå en väl värd investering om du springer långa sträckor och när det är riktigt varmt och svettigt. Väljer du rätt par löparshorts, så kommer du inte att märka att du har dom på dig.

Utmärkande för löparshorts

Huvudsakligen ska du utgå från den gren eller typ av löpning du själv ägnar dig åt och vad du tycker är viktigt. Om du är ute och springer längre rundor där solen ligger på är längre löparshorts att föredra då de skyddar bättre mot solen. En del föredrar att ha shorts med längre innerben som ger ett visst stöd för musklerna när de sitter åt lite. Andra vill ha kortare lite mer luftiga shorts, men det viktigaste när det gäller löparshorts, eller det som mest utmärker dessa är ända att de ska se till så du inte får skav mellan låren.