Skidor till jakten eller fjällturen

Tänk att man kan köpa jaktskidor. Skulle jag få på mig ett par sådana hade jag stupat på näsan direkt. Jag kan verkligen inte åka längdskidor, och verkligen inte med jaktgrejer. Det är klart dessa skidor till jakten är ju säkert inte lika smala som vanliga längdskidor är, men i vilket fall som helst åker jag hellre utför. Fast det är klart det verkar ju ganska mysigt att jaga och fiska. Tänk dig där på fjället alldeles tyst och ensamt med endast naturens ljud och ljus. Skida fram på skaren i gryningen och försöka fälla den där älgen som man har haft span på. Eller åka fram på den frusna sjön och sedan sätta sig och pimpla. Jag får nog tänka om och lära mig åka på jaktskidor så man inte missar en underbar naturupplevelse.

Funkar i både blötsnö och vid pimpelfisket

Vad jag har förstått så finns det skidor för alla typer av underlag. Blötsnö, lössnö eller nysnö och torrsnö vad det nu är. Men så det finns skidor för alla tillfällen, så jag tänker att man kanske inte kan köpa hur många skidor som helst. Fast å andra sidan kanske man faktiskt gör det om man brukar jaga och fiska på vintern. Ja allt blir ju så mycket roligare om man har rätt utrustning. Och är man ute på fjället och jagar så krävs det ju skidor till jakt. En skillnad mellan vanliga längdskidor och skidor till jakt är bindningarna. Skidor anpassade till jakt har snabb bindningar vilket innebär att man kan sina vanliga kängor, stövlar eller skor. Då blir det ju genast lättare om man till exempel skall pimpla. För håll med om att stå och pimpla med längdskidor låter lite klumpigt.