Ett intresse att ha hela livet

Vissa grejer tycker man bara är roligt vissa delar av livet. Jag spelade jättemycket fotboll i min tonår men det gör jag naturligtvis inte längre. Jag har blivit gammal och min kropp pallar inte längre med. Något som däremot kommer att följa med mig hela livet, vad jag tror i alla fall, är mitt intresse för musik noter. Att spela, lyssna och njuta av musik samtidigt som jag kan läsa och skriva noter är något som jag tror att jag ska ägna mig åt resten av livet. Det har hängt med mig sedan jag var väldigt liten och det kommer med andra ord med största sannolikhet hänga med mig tills jag är väldigt gammal. Även fast fingrarna blir mer darriga och synen blir allt sämre så kan man fortfarande njuta av musik som skapas utav noter, kanske på med allt högre volym bara…

Musik är för alla

Ja men oavsett om du hör bra eller inte så tror jag ändå att musik är något för alla. Att få känna en rytm i kroppen även fast du inte hör musiken tror jag är något som ger alla människor energi. Musik och noter kan sätta en i en viss sinnesstämning, man kan bli både glad och ledsen, men fantastiskt är det. Att ha fått lära sig att läsa och skriva noter är något jag känner mig oerhört tacksam för, men att bara få njuta av musik är också något jag tycker vi alla borde vara tacksamma över. Att förenas med andra människor från andra delar av världen och från andra kulturer, allt detta genom musik och noter, är något helt underbart och jag är glad att jag har några år kvar att leva för att helt enkelt fortsätta ta del av detta och fortsätta förenas med andra människor i världen.