Glasögon på nätet

Idag var min första semesterdag på nästan två år. Jag har lyckats med konsten att pricka in två uppsägningar under tre år strax innan det är dags för semester. På gamla jobbet hann jag inte ta ut mina insparade dagar och på nya jobbet hade jag inga betalda dagar att plocka ut. Då tänker ni att ”du kunde ju ta obetalda dagar och betala dessa med semesterersättningen från ditt gamla jobb”. Ja det är klart att jag kunde, men vem har lust att få 30000 spänn i handen för att sedan ”ge bort dom”? Nähä du, inte jag! Jag ska shoppa för mina utbetalda semesterpengar. Först ska jag beställa glasögon på nätet, jag har redan provat ut ett par som jag hoppas sitter perfekt.

Prova glasögon på nätet

Det finns en sida på internet där du kan prova glasögon genom att ladda upp ett foto på dig själv och sedan lägga till alla glasögon. Jag satt säkert i 2 timmar och flyttade runt glasögon på näsan (bilden alltså) men hittade ett par skitsnygga till slut. Hoppas dom är lika snygga på riktigt sedan när jag får hem dom, har inte beställt ännu. Det är ett fantastiskt bra sätt att prova glasögon på nätet så man slipper åka runt till olika optiker. Men det är ju inte helt säkert att dom faktiskt passar.

Beställa glasögon på nätet

När jag har kollat runt lite på olika ställen på nätet så är det ofta så när du beställer glasögon på nätet att du får fler par än de du egentligen vill ha. Min fråga har alltid varit ”betalar jag för de glasögonen också”? Vem skänker bort ett extra par glasögon? Men jag vill ju inte betala för två par när jag bara behöver ett par! Jag antar att någon måste bekosta dessa extra-par så det rimliga hade väl varit att jag som bara vill ha ETT par glasögon faktiskt betalar en lägre kostnad.