Imorgon ska jag inhandla syntavlor

Livet som yrkesmänniska är sannerligen inte någon dans i en stadspark. Du måste resa, prata med människor, genomföra presentationer, förhandla och genomföra inköp av olika produkter. Inköp ja. Det är just detta som dagens blogginlägg ska handla om. Jag ska nämligen imorgon åka iväg på affärsresa till Japan och försöka förhandla fram ett bra avtal med vår japanska leverantör av syntavlor. För de mesta brukar dessa förhandlingar vara ganska smidiga, eftersom jag känner till de japanska förhandlingsmekanismerna så bra, men samtidigt vet man aldrig vilka nya utmaningar det går att utsättas för. Hur som helst brukar jag alltid kolla så att syntavlorna uppfyller följande kriterier:

1. De är hållbara

2. Att de har svenska bokstäver

3. Så att de godkända av svenska synförbundet

4. Att de går att leverera till Sverige.
Har de alla dessa olika element, så brukar jag ganska omgående att genomföra ett köp. Annars får det snällt vänta. Nåja, jag tror nog att förhandlingarna imorgon kommer att gå bra. Jag önskar er en trevlig kväll!