Parfymfabriken förgyller din närvaro med tidlösa dofter

Tycker det är svårt att välja vilken parfym jag ska köpa. Du vill gärna ha en parfym som passar just dig. Parfym är en osynlig accessoar du bär med dig.

Ett vanligt sätt att skaffa ny parfym för många är att de testar olika dofter i en butik. Om du ska testa en parfym rekommenderar jag att du först ser till ha en ren hud utan tillsatta dofter. Prova max 2 dofter på en dag och se till att du sprejar parfymen på olika armar för att kunna känna skillnaden i doft.

Spreja eller skvätt lite parfym strax under din hand. För armen mot näsan och dra in doften snabbt genom näsan. Doften stannar kvar olika länge men testa att dofta igen på din arm 30-60 minuter senare för att se hur doften utvecklas.

Vi tycker om olika dofter. Du kan välja mellan parfymer som är orientaliska, kryddiga, blommiga, läderdoftande, fruktiga eller citrusdoftande.

Exempel på blommiga parfymer är Chanel No 22, YSL Paris och Anis anis. Vill du kika på fler parfymer finns en hemsida som heter Parfymfabriken, där kan du scrolla dig fram utifrån olika doftgrupper eller varumärken du tycker om. Parfymfabriken har även hud- och hårvårdsprodukter i sitt sortiment.

Min personliga favorit är Calvin Klein. Jag har ägt Calvin Kleins parfymserie sen jag var en tonåring och planerar inte byta varumärke på min parfym.

Parfymer har funnits länge och var på medeltiden ett sätt att dölja sin personliga odör. På den tiden hade man inte lyxen av att köpa parfym i butiker. Om du ägde en parfym tillhörde du med största sannolikhet en högre klass i samhället med god ekonomi.

Jag tror det är svårt att föreställa sig hur illa folk doftande på medeltiden. Den personliga hygienen stod inte högt upp på prioriteringslistan.